Mijn verhaal

Ik ben Janneke Bakker, 54 jaar oud, heb 4 kinderen en woon in het midden van het land.

Toen ik 4 jaar geleden ging scheiden wist ik totaal niet wat ik moest doen. Ik wist 3 dingen wel heel zeker. Ten eerste wilde ik begrijpen waarom ik ging scheiden, ten tweede wilde ik het zo goed mogelijk doen voor de kinderen en ten derde wilde ik in ieder geval geen vechtscheiding. Iedereen wist me op mijn hart te drukken: “Je moet goed voor jezelf zorgen”. Maar hoe dan? Ik heb een coach in de arm genomen en mijn succesvol scheiden coach heeft me perfect gecoacht en ik kan zeggen dat ik mede door haar een succesvolle scheiding heb.


Ik werk bijna 30 jaar als Spoedeisende Hulp verpleegkundige en de situatie in de zorg zorgde er voor dat ik loopbaan coaching ben gaan doen, daar werd me duidelijk dat ik heel graag mensen wil helpen en begeleiden die in een moeilijk fase in hun leven zitten. Ik stelde mezelf voor dat ik mensen aan de hand nam om ze uit het dal te helpen en weer vol en met vertrouwen in het leven te zetten. Ik vind mensen, relaties en hoe ze in het leven staan altijd al erg interessant. Met mijn ervaring als Spoedeisende hulp verpleegkundige heb ik veel mensenkennis opgedaan.


Met deze kennis en mijn instelling, dat ik altijd het goede in de mens wil zien, voelde ik me enorm aangetrokken tot Succesvol Scheiden Nederland. Ik ben de opleiding tot succesvol scheiden coach gaan volgen en ben met ‘NatuurlijkJanneke’ mijn eigen onderneming begonnen. Ik heb er ongelooflijk veel zin in om zoveel mogelijk mensen te helpen. Ik weet als ervaringsdeskundige hoe zwaar een scheiding is en ik gun iedereen mijn coaching zodat je van je scheiding een positieve ervaring kunt maken. Ik voel het ook als een missie om begrip te tonen voor de zware tijd van een scheiding, welke niet altijd erkend wordt.

Een luisterend oor, begrip, inzicht en heel veel tips en adviezen. Dit is wat ik iedereen gun. Daar profiteer niet alleen jij van, maar ook de andere ouder en vooral de kinderen. Een scheiding is zeker niet leuk voor kinderen, maar een vechtscheiding is traumatisch.

Wat je van mij kunt verwachten is 100% aandacht, empathie, doortastend, eerlijkheid, humor en begrip.


De naam ‘NatuurlijkJanneke’ heb ik gekozen om verschillende redenen. Het voelt voor mij zo natuurlijk om mensen te coachen, dit is wat er altijd al in heeft gezeten, hier ligt mijn passie en dit is ook wat ik terug krijg van mensen die mij kennen. Verder hoop ik dat mensen denken: “natuurlijk ga ik naar Janneke” en ten derde voel ik me enorm aangetrokken tot de natuur. De natuur geeft mij rust, vrijheid, het voelt vertrouwd en ik geniet van alle seizoenen. Daarom is het bij mij ook mogelijk om tijdens het wandelen in de natuur coachgesprekken te hebben.

Scheiden kun je leren

Wat doe ik als succesvol scheiden coach

Ik ben er voor mensen die gaan scheiden of al gescheiden zijn. Als je gaat scheiden krijg je met zoveel dingen te maken, waar je nog nooit eerder mee te maken hebt gehad. Wettelijk is het geregeld dat het financiële en zakelijke deel geregeld moet worden bij een advocaat, mediator of tegenwoordig kun je het zelfs online regelen. Als er kinderen bij betrokken zijn, moet er een ouderschapsplan geschreven worden. Maar bij een scheiding komen enorm veel emoties kijken. Verdriet, boosheid, teleurstelling, schaamte, frustratie, angst, ga zo maar door. In deze emoties moeten belangrijke beslissingen genomen worden. Emoties zijn vaak niet de beste raadgevers. De bedoelingen zijn vaak wel goed, de wil is er ook wel, maar door de emoties lukt het vaak niet om het juiste te doen. Daarbij is er ook onvoldoende kennis om het goed te doen. Door deze onwetendheid en de emoties kunnen scheidingen in vechtscheidingen eindigen. Dit is voor de personen in kwestie traumatisch, maar ook voor de betrokken kinderen.

Door het actie-reactie principe hoef ik maar één persoon te coachen en kun je toch een succesvolle scheiding hebben. Dit is natuurlijk ook in het belang van de kinderen.

Ik ga aan de slag met de emoties, ik luister, geef aandacht en geef uitleg over de oorzaak van de scheiding, zodat je begrip krijgt voor de scheiding en het kunt accepteren. Door verschillende interventies kan ik de emoties ontladen. Als de emoties zijn ontladen kun je op een gegeven moment neutraal met de andere ouder omgaan en leer je dat je ex-partner verandert van ex-partner naar andere ouder. Als je zo ver bent kun je overleggen over de kinderen en ook samen de kinderen apart opvoeden. Als er problemen zijn bij het samen opvoeden heb ik informatie over verschillende opvoedstijlen en do’s en don’ts, zodat er geen strijd ontstaat over het opvoeden.

Als er toch strijd is en er zijn conflicten die niet opgelost kunnen worden, kan ik daar ook bij helpen. Ik kan iemand leren om geweldloos een conflict tot een compromis sluiten op te lossen. Ik leer mijn klant om de taal van de ander te ‘lezen’ en daar op de juiste manier op te reageren, zodat app en mail contact geen kolen op het vuur hoeven te worden.

Verder heb ik informatie over hoe kinderen kunnen reageren op de scheiding, wanneer er zorgen gemaakt moeten worden en waar eventueel hulp gezocht kan worden. Bij een scheiding ligt oudervervreemding op de loer en dit moet te allen tijde worden voorkomen, omdat kinderen recht hebben op beide ouders.

Mijn klanten krijgen 100% aandacht en respect. Ik ben eerlijk en oprecht. Als je door mij gecoacht bent, ben je eerder weer je zelf en dan kun je er ook weer zijn voor je kinderen. Kun je ze weer de aandacht geven die ze verdienen in de verwarrende tijd als je ouders gaan scheiden. Je zorgt ervoor dat het  geen traumatische ervaring wordt, die ze hun hele leven met zich mee moeten dragen. Je kunt ze laten zien dat een scheiding een emotionele en verdrietige periode in een leven is, maar dat je er ook sterker en beter uit kunt komen. “Vallen en weer opstaan, kleding afkloppen, kroontje rechtzetten en weer doorgaan”. Dat is een hele mooie wijze les die je je kinderen mee kunt geven.

 

Verder gun ik het iedereen om gecoacht te worden. Dat is écht goed voor jezelf zorgen. Je bent sneller weer de ‘oude’ of eigenlijk word je een betere versie van jezelf. Je blijft niet hangen in het verdriet van de scheiding. Je bent sneller weer ontvankelijk voor de volgende fase in je leven. Je staat weer krachtig en rechtop in de wind! 


Wil jij dit ook? Neem dan 

 met mij op.